Over Saar

Zoveel mensen, zoveel ervaringen; dat is wat mij inspireert. Wat maakt dat de een fluitend door het leven lijkt te gaan en dat er voor de ander zoveel momenten zijn die als een last worden ervaren?

Mensen & de menselijke ervaring

Ik werk vanuit een oprechte interesse in mensen en de menselijke ervaring. Wat drijft ons, waar zit de kracht en waardoor ervaren we belemmeringen? Door te luisteren met aandacht en met respect voor ieders ervaring ga ik het gesprek aan, liefst zonder veel omhaal terug naar de essentie, de kern.

In gesprek met mij tref je een eerlijke en directe gesprekspartner vol innerlijke rust en enthousiasme om het avontuur aan te gaan. Mijn intentie in ieder gesprek is om iets op te kunnen lichten van de vrijheid en onbegrensdheid die we in wezen zijn. Hierin sta ik open voor wat zich in het gesprek aandient, zonder de essentie uit het oog te verliezen.

Mijn leven was best prettig, maar toch…

Mijn leven was eigenlijk best prettig en je zou kunnen zeggen dat de meeste dingen waar een mens naar verlangt aanwezig waren. Maar toch bleef er een gevoel van onrust en was er steeds iets wat gedaan moest worden om dit geluk te behouden. De ene keer was dit meditatie of sporten, de andere keer was het een toffe baan of opleiding, dan weer vakanties of voldoende aandacht hebben voor je relatie en je gezin.

Op andere momenten moesten ervaringen uit het verleden uitgediept worden om het te kunnen plaatsen of achter te kunnen laten. Altijd was er wel iets wat aandacht vroeg en waar verbetering mogelijk leek te zijn om het geluk te blijven ervaren. Dat bleef me bezighouden en het klopte voor mij niet. Als er zoiets als onvoorwaardelijke liefde en geluk is, dan hoeft er niet aan voorwaarden of condities te worden voldaan om liefde en geluk te ervaren. De vraag bleef alleen: wat staat dit dan in de weg?

Ook in mijn werk zag ik veel geploeter bij de mensen met wie ik in gesprek was. Ondanks alle inspanningen en betrokken hulpverlening was het vaak een lang en moeizaam traject naar verbetering met soms een succes en vaak veel tegenslagen. Wat zou deze mensen echt kunnen helpen het leven makkelijker te maken en hun vaak bewogen geschiedenis te verlichten?

Thuiskomen…

Inzicht krijgen in de werking van de 3 principes was voor mij als thuiskomen, een herkenning en geruststelling, weten dat het al oké is. Er hoeft niets aangeleerd of afgeleerd te worden. Er hoeft niet geklust te worden of in nare ervaringen gewroet te worden om tot lichtheid en helderheid te komen. Lichtheid en helderheid is wat we in essentie zijn. Dit herkennen geeft mij het gevoel van liefde en enthousiasme voor alles wat leeft en hoe wonderlijk de menselijke ervaring is.

“Thought is not reality; yet it is through thought that our realities are created”

– Sydney Banks

Home

Aanbod

Contact

Blog

Ervaringen van klanten