Geslaagd!

Onze zoon is geslaagd. Dat wisten we eigenlijk al toen hij geboren werd of eigenlijk daarvoor al, maar nu staat het op papier. 

Je kunt natuurlijk zeggen: “Ja natuurlijk, ouders vinden hun kinderen over het algemeen buitengewoon geslaagde wezens”.

Als je al geslaagd bent bij je geboorte dan is alles wat daarna komt toch een fantastische toegift van ontdekkingen en kan er, ook al ervaren we dat soms niet zo, toch ook niets mis gaan?

Als kindjes geboren worden dan zien we de heelheid, de gaafheid, het ongerepte, het blinde vertrouwen in de wereld, de liefde, de puurheid en de eindeloze potentie om alles te kunnen zijn. Het is een pure levensenergie die zichtbaar is geworden in onze kinderen. 

Het lijkt makkelijker te zien bij baby’s die in onze ogen zo puur en ongerept ZIJN dan bij onszelf. Alle lagen van ervaringen en uiterlijke veranderingen zijn nog niet zichtbaar bij een baby en leiden ons niet af om te zien wat er te zien valt. 

In de loop van ons leven gaan we steeds meer naar de uiterlijke kenmerken en veranderingen kijken en sluipt het idee binnen dat dit is wie we geworden zijn. We vergeten te kijken naar die pure levensenergie die nog steeds door ons heen stroomt, niet alleen door baby’s maar door iedereen. We kunnen ons afvragen: wat is het dat ons hart doet kloppen, wat is het dat kijkt, wat zorgt dat ons eten wordt verteerd en wat is het dat ons ademt?

Allemaal zonder dat we dit hoeven aan te sturen, het gebeurt. Dat wat in ons kijkt, hoort, ziet en voelt, heeft misschien woorden gevonden om de ervaringen te benoemen, maar de energie die ons doet leven is nog steeds dezelfde.

Ook zonder kennis van je verleden of gedachten over de toekomst ben je er nog steeds en was je al geslaagd. Ook als alle concepten en rollen die je in je leven vervult wegvallen, is er nog steeds leven.

We DENKEN dat we die puurheid en ongereptheid die we in kinderen zien kwijt zijn, dat we een product zijn geworden van onze ervaringen. En het is precies het denken, de gedachten over onszelf waardoor we het even niet zien, of vergeten wie we in wezen zijn. We hoeven niet ons best te doen om andere gedachten over ons zelf te hebben en anders te denken. We hoeven alleen maar te zien dat ons bloed stroomt, ons hart klopt, eten wordt verteerd en er adem wordt gehaald. Moeiteloos en helemaal vanzelf. Dezelfde levensenergie is er nog steeds. Het is immers de basis van bestaan, liefde, puurheid. Het is er ALTIJD, ongeacht onze GEDACHTEN over of we geslaagd zijn in het leven of totaal mislukt. Ongeacht alle ervaringen die er geweest zijn. De kern van leven, de essentie, levensenergie, de oneindige potentie, die heelheid is nooit weg geweest.

Je BENT al geslaagd!

Twijfel jij of je geslaagd bent? Vraag een gratis verhelderend gesprek aan of kom een dagje dompelen.