Ontvang jij ook zoveel ‘herinneringen’?

Vaak worden we geteisterd door steeds dezelfde emoties en gevoelens. Wellicht heb je inmiddels een manier gevonden hier rustig naar te kijken en er niet meteen van in paniek te raken of voor weg te lopen. Ze mogen er dan even zijn, ervaren worden of gewoon laten overwaaien. Dat is fijn want er wordt dan wellicht meer rust ervaren. De onrust van de emotie zorgt in ieder geval niet meer voor nog meer onrust en nog meer zorgen, verdriet, boosheid of wat dan ook. 

Je hoopt dat hierdoor onprettige gevoelens minder zullen voorkomen of eigenlijk dat ze helemaal verdwijnen maar toch blijven die emoties terugkomen en wordt je steeds gestoord door hetzelfde gevoel van onrust, zorgen, verdriet of wat er maar opkomt.

De vraag die bij mij opkomt is: Kun je ZIEN wat de boodschap van de emotie is? Als je de boodschap van je emotie namelijk hebt gemist dan is het ‘systeem’ zo vriendelijk je nog een boodschap (lees emotie/gevoel) te sturen, net zo lang tot je echt ziet, hoort, weet, voelt wat de boodschap is. Die boodschap is altijd dezelfde en is de basis van alles, namelijk dat je helemaal heel bent. Je kan niet stuk. Herkennen van deze heelheid, ongeacht wat er ervaren wordt.

En misschien teistert het gevoel of de emotie je dan niet meer…… tot het moment dat je het weer even bent vergeten dan kan het zomaar zijn dat je een ‘herinnering’ (emotie/gevoel) ontvangt.